RETRO (6): Heretic alá Důmovka...

Hráč má jako projít tři epizody (středověké město city of damned, vulkán hell's maw, podmořská říše the dome of the d'sparil), každá z nich má přesně 9 úrovní (8 hlavních a 1 skrytou). Cestou potkává různé příšery a poletuchy. Proti nim bojuje pomocí kouzelných artefaktů a zbraní. Na konci každé epizody je finální boss. Ve stejném roce vyšel datadisk, který rozšířil hru o další dvě nové epizody. Jejich kvalita byla stejná jako u předchozích úrovní, ale neobsahovaly žádné nové věci ani nová monstra. I dnes, po mnoha letech existuje komunita fanoušků této hry, jde hlavně o fanoušky her Doom a Hexen.




Grafika, rozlišení a zvuk při použití Doomsday Enginu...
Pomocí programů, jako je Doomsday Engine lze výrazně zlepšit rozlišení hry, grafiku, efekty i zvuk. Vedle možnosti spuštění těchto her ve jmenovaných operačních systémech však Doomsday Engine nabízí ve hrách také řadu vylepšení jakými je vysoké rozlišení, možnost nahrazení spriteů 3D modely všech předmětů, zbraní, monster a objektů, možnost aktivovat ve hře prostorový EAX zvuk (včetně 5.1 kanálů), dynamické světelné efekty, vylepšení původních textur pomocí bilineárního a trilineárního filtrovnání a překryvných vzorků s vysokým rozlišením (momentálně obsaženy u Doomu, Doomu 2) nebo pomocí textur úplně nových (momentálně obsaženy u Hereticu, Hexenu), a jiné prvky, známe z moderních akčních 3D her. Samozřejmostí bylo odstranění bugů z původních verzí hry.

Grafika je podobná, jako ve hře DOOM. Je ve 3D, s omezením jednoho (svislého) rozměru - všechny mapy se tedy jeví jako ploché, protože omezení třetího rozměru umožňuje mapu „stlačit“ do 2D přehledné mapy. Grafika se skládá z asi 10 000 spritů - textur zdí, nepřátel, artefaktů, zbraní, klíčů a jiných objektů, které jsou tedy ploché.



Zbraně
Ve hře Heretic je osm zbraní (v sedmi „slotech“), každá navíc může být „nabita“ Knihou moci
Hůl (rukavice) nekromancera - základní zbraně nepotřebující munici a působící jen na blízko. Hůl je dřevěná, strká se s ní do nepřátel; nemůže zranit duchy. Z rukavice srší zelené blesky.
nabití: hůl je obklopena modrými blesky a je silnější. Rukavice srší červeně a pohlcovanou životní energii předává hráči.
Elfí hůl - slabá zbraň, vlastně velký střílející žlutý krystal nasazený na hůl
nabití: střílí více silnějších projektilů
Etérická Kuše - Střílí krásné, velké zelené etérické šípy (po třech, prostřední je silnější a může zranit duchy). Je asi nejvhodnější zbraní ve hře.
nabití: střílí čtyři nebo pět silnějších verzí šípu.
Dračí spár - rukavice, střílející rychle energii, kterou čerpá z modrých koulí, které se povalují všude na zemi a svítí.
nabití: silnější modré projektily, které po dopadu vypouští ostnaté koule.
Pekelná hůl - hůl s rohatou hlavou rychle vystřelující rudé projektily.
nabití: vypustí jeden velký projektil, který po dopadu vyvolá „déšť“ rudých jisker.
Fénixova udice - je zlatá hůl, vystřelující extra účinné plamenné střely, při dopadu vybuchující do tvaru fénixe a ničící i ty nejsilnější nepřátele.
nabití: změní se v „plamenomet“: vypouští souvislý proud ohně.
Ohnivý palcát - zvláštní zbraň, házející všude kolem velké šedé kovové koule, které padají a mohou se několikrát odrazit od země; po zásahu vybuchují, ale nemohou zranit duchy.
nabití: vystřelí obrovskou a pomalou kouli, která pomalu zaměřuje protivníka. Může projít i teleportem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Watch_Dogs: Jak se stát hackerem

Jedno vanilkové, prosím. Aneb pohled do historie World of WarCraft.

Recenze konzole Xbox One S

Deník hráče World of Warcraft (1)

Jak jsem dostal přístup do bety WoW: Warlords of Draenor...