RETRO (11): Kdo nezná hru Berušky...

Dnes si představím logickou hříčku z českých luhů a hájů - Berušky. Máte-li rádi opravdové hlavolamy určitě Vás tato hra chytne a nepustí, místy je to opravdu těžké a budete svůj mozek držet ve vysokých otáčkách. Hráč ovládá několik berušek a musí s nimi v několika desítkách levelů posbírat pět klíčů a poté se dostat k východu. Hra byla vydána jako freeware a běží pod DOS.
Hra Berušky patří mezi logické hry a logiku budete opravdu potřebovat. Berušky jsou sice již staršího vydání, každopádně společnost Anakreon se uvolila uvolnit tuto hru pod licencí GPL a je tedy nyní volně šiřitelná a poskytována zdarma. Hra je primárně určena pro OS Windows. Je velmi pěkně graficky zpracována.



Volně šiřitelná verze je v angličtině, což hraní nijak nepřekáží. Herní princip je podobný hře Sobokan, která se vyskytuje v mnoha podobách a jistě ji bude každý dobře znát. Své "broučky" ovládáte pomocí šipek na klávesnici a mezi jednotlivými beruškami přepínáte pomocí klávesy TAB. V cestě Vám bude stát mnoho překážek, některé můžete posunovat, jiné rozbíjet - cílem hry je sebrat všechny klíče a projít dveřmi. Pozor abyste neudělali chybu, pokud si zablokujete cestu, nezbyde Vám nic jiného, než to zkusit znovu...

Ukládání levelů funguje na principu hesla - když dohrajete kolo, dostanete heslo, které po vypnutí hry budete muset zadat, abyste nemuseli hrát stále od začátku. Připravte si proto k ruce tužku a papír.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Watch_Dogs: Jak se stát hackerem

Jedno vanilkové, prosím. Aneb pohled do historie World of WarCraft.

Jak jsem dostal přístup do bety WoW: Warlords of Draenor...

Recenze konzole Xbox One S

Deník hráče World of Warcraft (1)