Mít vše hotovo je náboženská sekta?

Již nějaký čas jsou internetové osobnosti zbožňované mladými lidmi. Jedna taková osobnost vytvořila kurz Mít vše hotovo (angl. GTD) a ejhle, dneska takový kurz dělá každý. Ale popravdě, nic se tam nenaučíte. Jednou jsem se takového kurzu zúčastnil, ale nakonec jsem to odpískal. To byla kravina. Jako kdybyste chodili do kostela a byli nuceni dodržovat určitá pravidla. Na konci školení si lidé řeknou, že se jim to líbilo, tak jdou na ten stejný kurz ještě jednou. Jasně, každý chce mít ego a chce mít všechno. Lektorům se líbí nejenom to, že jste jejich obdivovatel, ale hlavně to, že jim pěkně platíte.

Nemám nic proti fanouškům Applu. Ale tohle je opravdu přehnané. Například můj kamarád, přešel na Apple, potom začal sledovat ostatní Applisty na Twitteru a chtěl být jako oni. Začal chodit na školení GTD, prostě se nechal zblbnout. V práci jsou taky určitá pravidla. Jednou mi vynadal šéf, že jsem zapomněl na jeden úkol. Jak říkám, školení GTD je naprosto o ničem. Jen pro ty, kteří nejsou svědomití a jsou líní poradit si sami se sebou. Lektoři po vás později budou chtít, ať si ještě koupíte knihu Mít vše hotovo. Vaše peněženka stále nenaříká? Ne? Budiž, takže zaplatíte za knížku, po půl roce vás lektoři nabádají, ať si zaplatíte kurz znova, že se naučíte něco extra. Chtějí jen vaše peníze, zaplatíte zhruba jeden až čtyři tisíce korun. Nevadí? Výborně, z takových jako vy mají lektoři radost, plaťte dál.

Popravdě řečeno, školení Mít vše hotovo není pro mladé lidi potřeba. Jste studenti, ne vševědoucí. Chodíte do školy, ale na co je tohle? Stačí, když si budete pamatovat, kdy je hlavní domácí úkol. Pak si najdete trochu volného času. Myslím, že tohle GTD je zráta času. Stačí, když si to budete organizovat sami, a to určitě moc dobře zvládnete.

Nejhorším na tom celém je to, že z návštěvníků se stanou lektoři a sami založí vlastní školení. Dalo by se to nazvat náboženskou sektou, díky ovečkám si budou stále mastit kapsu. Nedivím se, že bude vaše peněženka naříkat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Watch_Dogs: Jak se stát hackerem

Jedno vanilkové, prosím. Aneb pohled do historie World of WarCraft.

Recenze konzole Xbox One S

Deník hráče World of Warcraft (1)

Jak jsem dostal přístup do bety WoW: Warlords of Draenor...