Loading game...Starquake...

Starquake je dvourozměrného plošinového bludiště napsaná Davem Collinsem a Stephenem Crowem, publikovaná softwarovou společností Bubble Bus a vydaná v roce 1985. Byla vydaná pro Commodore 64 (1984), MSX, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Atari XL (vše 1985), Acorn BBC model B, počítače IBM PC kompatibilní a Atari ST (pro oba v roce 1988). Verze pro Amigu byla plánovaná na rok 1991, ale nikdy nevyšla.

Hráč ovládá postavičku, která se nazývá BLOB (z anglického "Bio-Logically Operated Being" - bio-logicky ovládaná bytost), jejíž kosmická loď havarovala na neznámé planetě. Havárie poškodila jádro této planety a úkolem hráče je nalézt jednotlivé součásti jádra, které jsou rozházené po planetě a spravit ho, než exploduje. Obyvatelům planety se přítomnost hlavního hrdiny nelíbí a snaží se ho zabít.

Hra Starquake má několik vlastností, které jí odlišují od ostatních plošinových her své doby:

Pohyb? ANO!
Je mnoho způsobů, jak s postavičkou pohybovat:
základem je běh, BLOB se umí pohybovat relativně rychle
na předem definovaných místech se nacházejí podložky, pomocí kterých se postavička může vznášet; nicméně v takovou chvíli nelze uchopit volně ležící předmět
aby se dostal výš, může hlavní hrdina pokládat vlastní stavební bloky, které vydrží kratší dobu
v bludišti se nachází mnoho výtahů
ve hře je také více teleportů, pro přenos do cílové stanice musíte znát bezpečnostní kód



Inventář
BLOB může najednou pobrat až čtyři předměty, které ukládá ve FIFO posloupnosti. Některé nalezené předměty se používají k opravě jádra, jiné se musí vyměnit pomocí Cheopsovy pyramidy za něco užitečnějšího. Dále je ve hře přístupová karta určená jednak k pyramidě a jednak může nahradit libovolnou číslovanou kartu, které jsou potřeba k otevření některých dveří.

Bludiště je obsáhlé a rozmanité a skládá se z 512 obrazovek. Předměty a součásti jádra jsou po každém spuštění hry rozmístěny jinak.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Watch_Dogs: Jak se stát hackerem

Jedno vanilkové, prosím. Aneb pohled do historie World of WarCraft.

Deník hráče World of Warcraft (1)

Recenze konzole Xbox One S

Jak jsem dostal přístup do bety WoW: Warlords of Draenor...